Racepræg
Racepræg for Oxforddown. Hovedet er brunsort uden uld foran øjnene, men med uld på pande og kæber. Ørerne vandretstillede, mørke med let beulding. Kroppen er dækket af hvid finfibret, tæt uld. Benene er beuldede og fra knæ/haser og nedefter er ulden mørk som i hovedet. Lammene fødes ofte mørke og med megen uld i hovedet.

Indhegning
Fårene er lette at hegne. Elhegn med god spændingsgiver, gør det muligt kun at anvende 2 elførende tråde. Dette er især interessant ved afgræsning af frøgræsmarker.

Ulden
Ulden er god til håndspinding. Den er blød og elastisk 5-6 bølger pr. cm. Den filtrer ikke, tåler megen vask og er derfor velegnet til undertøj og sokker. Endvidere kan ulden fra visse får bruges til knipling, da den ikke slides i stykker under fremstillingsprocessen.

Læmning
Læmningerne foregår normalt uden problemer. Lammene, der har en hurtig og stor tilvækst, kan fødes fra januar. Tvillingefødsler er det normale, men førstegangslæmmende gimmere får ofte enkeltlam. Fårene har et stærkt moderinstinkt og er meget omsorgsfulde mødre.


Yderligere information kan fås ved henvendelse til bestyrelsen.

Se også
» Racebeskrivelse
» Racehistorie
» Litteratur