Info om racen

Oxforddownfåret er et stort, stærkt og roligt dyr med stor muskulatur. Er i stand til at omsætte store mængder grovfoder. Er særdeles velegnet til krydsningsproduktion.

Racekarakteristika

Hovedet er brunsort uden uld foran øjnene, men med uld på pande og kæber. Ørene er vandret stillede med lidt til ingen beuldning. Kroppen er dækket af hvid finfibret, tæt uld. Benene kan være beuldede. Denne uld kan være mærk fra knæ/haser og ned. Lammene fødes ofte mørke og/eller brogede.

INDHEGNING:
Fårene er lette at hegne. Elhegn med god spændingsgiver gør det muligt kun at anvende 2 elførende tråde. Dette er især interessant ved afgræsning af frøgræsmarker.

ULDEN:
Ulden er god til håndspinding. Den er blød og elastisk, – 5-6 bølger pr cm. Den filtrer ikke, tåler megen vask og er derfor velegnet til undertøj og sokker. Endvidere kan ulden fra visse får bruges til knipling, da den ikke slides i stykker under fremstillingsprocessen.

LÆMNING:
Oxforddown har lette læmninger. Lammene har en stor tilvækst og de kan fødes fra januar. Tvillingfødsler er det normale, men førstegangslæmmende gimmere får ofte enkeltlam. Fårene har et stærkt moderinstinkt og er meget omsorgsfulde mødre.Oxforddown kan som vædderrace bruges i stort set alle krydsningskombinationer.Yderligere information kan fås ved henvendelse til bestyrelsen.